Web-sajt su spremili: Satmari Mihalj, Boršoš Attila; Fotografije: Satmari Mihalj, Čoti Imre mlađi - Gustav DIGITAL,
Ferenc Ištvan i Kerekeš Viktor
Osnovna škola "Žarko Zrenjanin"
Skorenovac
Dan Svetog Save

27. januar, Dan Svetog Save, obeležen je prigodnim programom koji su  pripremili članovi literarne sekcije uz pomoć nastavnice srpskog jezika. Svečanosti  su prisustvovali i mali predškolci, učenici, zaposleni, članovi školskog odbora kao i seoski sveštenik. Podsećajući se života i dela Svetog Save kroz recitacije, muziku i glumu đaci su uspeli da prenesu poruku koju ovaj svečani dan i nosi, da se neguju duhovne vrednosti i  da je najvažnije biti čestit i dobar čovek. Nakon programa sveštenik je blagoslovio sve prisutne, a deci su podeljene već tradicionalne svetosavske perece.
Tvoja bezbednost je u tvojim rukama

Lokalna samouprava Opštine Kovin raspisala je likovno-literarni konkurs "Tvoja bezbednost je u tvojim rukama". Učenici naše škole su na konkursu učestvovali sa svojim likovnim radovima. Stručni žiri je rad učenika 7. razreda Đerfi Viktora ( Györfi Viktor) nagradio prvom nagradom. 


Božićna priredba

" Az égen csillag ég, ö hozza a reményt,
  Hogy megismerem még a karácsonyi fényt,
  Hogy nyílik majd az ajtó, és a télapó belép,
  Hogy mondhassam, e bűvös éj de szép!"

"Na nebu zvezda sja, nadu donosi ona,
   Da prepoznaću ja, sjaj Božića,
   Otvoriće se vrata i Deda Mraz će uć',
   O kako je predivna ova čarobna noć!"

Ovim lepim citatom je započela svečana Božićna priredba koja je organizovana u školi 22. decembra.
Pored učenika nižih i viših razreda priredbu su svojim nastupom uveličali i predškolci. 
Koncert sastava Kolompos

U organizaciji Collegium Hungaricum-a  i  Mađarskog Nacionalnog Saveta, sastav "Kolompoš" iz Budimpešte  održao je koncert u Vojlovici za učenike nižih razreda.  Koncertu su prisustvovali učenici nižih razreda osnovnih škola iz južnog Banata koji se školuju na mađarskom jeziku, među njima i učenici naše škole.

Predavanje o javnoj bezbednosti

Predstavnici MUP-a opštine Kovin 8. decembra su održali predavanje učenicima petog razreda o javnoj bezbednosti. Teme predavanja su bile primeri krivičnih dela i njihove posledice, upotreba opojnih sredstava i opasnosti koje one nose, kao i  bezbednost učesnika u saobraćaju.
Šta znaš o Torontalskoj županiji?

21. novembra u Jermenovcima održano je XV po redu takmičenje iz istorije za učenike osnovnih škola pod  nazivom Šta znaš o Torontalskoj županiji . Ove godine su na takmičenju učestvovale osnovne škole iz 11 mesta, među njima i tročlana ekipa naše škole.1
2
3
4
1
2
3
4