Žarko Zrenjanin Általános Iskola
Székelykeve
A web-oldalt készítették: Szatmári Mihály, Borsós Attila; Fotók: Szatmári Mihály, ifj. Csóti Imre - Gusztáv Digital,
Ferenc István és Kerekes Viktor
1
2
1
2
Szent Száva napja

Hétfőn, január 28-án, iskolánkban alkalmi műsorral emlékeztünk meg Szent Száváról, a szerb nemzeti kultúra és oktatásügy védőszentjéről.  A tanítás után iskolánk tanulói az iskola előcsarnokában összegyűlve emlékeztek meg Szent Száva életéről. A műsor rövid beszámolóval kezdődott Szent Száva jelentőségéről. Dobó Anita, 8. osztályos tanulónk,  bevezetőszavai után nyelvi játékok következtek ahol a tanulók szerb nyelvtudásukat tudták bemutatni. Így a legkisebbek memóriajátékokban, az idősebbek asszociációs játékokban, a legidősebb társaik pedig betű és szójátékokban vehettek részt. A műsor első része Nedeljko Popadić „Molitva” című szavalatával és Szent Száva himnuszának dallamával fejeződött, miután a jelenlevőket a székelykevei plébános atya is üdvözölte. Amíg plébános atya iskolánkat szentelte, a tanulók a hitoktatáson tanult dalokkal tették ünnepélyesebbé ezt a napot.
                                                                                                                                                            
Előadás szenvedélybetegségekről a 7. és a 8. osztályos tanulók számára

2018. december 10-én a pancsovai közegészség tanácsadói felmérést végeztek ,majd előadást tartottak a szenvedélybetegségekről a 7. és a 8. osztályos tanulók számára.
                                                                                                                                                                    
Mit tudsz Torontál vármegyéről

A hagyományos Mit tudsz Torontál vármegyéről nevű történelemi versenyt 2018. november 24-én megszervezték az ürményházi Ifjúsági Klub és a Vajdasága Magyar Pedagógusok Egyesülete. A verseny színhelye a falusi községháza esküvői terme volt. Iskolánk tanulói két csapattal neveztek be a versenyre. Keve király csapatának tagjai Bíró Leona, Báder Teodor és Katona Viktor voltak. A másik csapatunk az Al-dunai lányok nevet viselte, tagja pedig Gyuris Mária, Györfi Viktórija és Sebestyén Sztefáni voltak. A nyolc benevezett csapat hétféle tudásfelmérő vizsgán kellett bemutassa felkészültségét. Nem csak a feladatlapokat kellett helyesen kitölteniük, hanem rajzolniuk is kellett, majd azt is meg kellett fejtsék, hogyan tudtak volna otthonról a verseny helyszínére vízi úton eljutni. A szervezők érdekességként faluismereti szórakozást is szerveztek a gyerekeknek. A csapatok térképeket kaptak, amely szerint a falut bejárva artézi kútból vizet kellett hozzanak. A rendezvény közös ebéddel és társalgással zárult, melyet a falusi vadász egyesület épületében szerveztek meg. Csapataink közül a Keve király csapat bizonyult felkészültebbnek, a harmadik helyezést érte el. De mindenki győztesként tért haza, mert a vetélkedő lényege az ismerkedés, a szórakozás és a társalgás volt, melyben tanulóink kitűnően teljesítettek.
                                                                                                                                                             

Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program

2018.10.11-én Székelykevén, dr. Grezsa István, a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Programért felelős magyar miniszteri biztos és mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke ünnepélyesen átadták rendeltetésére az óvodát. A program a MNT koordinálásában és lebonyolításában, a magyar kormány Miniszterelnökségének Nemzetpolitikáért felelős Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap segítségével valósult meg.
                                                                                                                                                  Előadás szenvedélybetegségekről a szülők számára

Iskolánkban 2018.október 16- án előadás lett szervezve a szenvedélybetegségekkel kapcsolatban a szülők számára. Az előadást Ivana Matejić szociológus tartotta 25 szülő jelenlétében.
                                                                                                                                                          
A Rákoczi szövetség képviselői iskolánkban
Október 25.-én a Rákoczi szövetség képviselői iskolánkba látogattak. Az elsős tanulóinkat megajándékozták egy szimbólikus pénzösszeggel, így nyújtottak támogatást a szülőknek, gyermekeik iskoláztatása kezdetén. A kis elsőskék mosolyt  csaltak a vendégek arcára, hiszen versikékkel, énekekkel és tánccal köszönték meg a vendégek ajándékát.
                                                                                                                                                              

Magyarországi vendégek látogatták meg iskolánkat

Magyarországi vendégek látogatták meg iskolánkat dec. 18-án. Dr.Papcsák Ferenc az MNB felügyelő bizottságának elnöke, aki ajándékot hozott iskolánknak. Papcsák úr elmondta, hogy minden évben egy határon túli települést látogat meg, és viszi el ügyvédi irodája ajándékát a szorványba. Az idén a mi iskolánkra esett a választása. Miután az informatikai felszerelést tartalmazó csomagot iskolánk tanulói kibontották, rövid műsorral kedveskedtek a vendégeknek. 
                                                                                                                                                                   
Karácsonyi-félévzáró műsor

A már hagyományossá vált karácsonyi műsorunkat az első félév utolsó napján tartottuk meg. A tornaterem lelátóján alig maradt üres hely, annyian voltak kíváncsiak a gyerekek fellépésére. A műsort a kisóvodások kezdték, majd iskolánk szinte minden tanulója szerepelt. Szavalatokkal, énekekkel, ritmikai gyakorlatokkal, jelenetekkel zárták az első félévet. 
                                                                                                                                                                   
Vulin Tímea
 Binecz Margit
 Binecz Margit
Uzon Anna
Uzon Anna
Szatmári Mihály
Trmčić Kornélia 
Krničan Nagy Magdolna